Pagina's

zondag 16 oktober 2016

Hello, it's me ...

Hallo?

Ik ben er nog hoor!
Gezond en wel (met hier en daar een kwaaltje dat dan weer wel maar dat hoort geloof ik bij 50 plussers).

Voor degenen die bezorgd waren, het gaat heus goed. Ik zit wel in een bepaalde fase in mijn leven waardoor ik het bloggen op een lager pitje heb gezet.

Zo is oudste nu al een paar maanden in het buitenland voor zijn stage.
Van ’s morgens 8 tot ’s middags 4 houdt hij zich bezig met de marketing van een bedrijf dat producten biedt aan de wereldwijde voertuigindustrie.
Hij deelt een appartement met een Amerikaanse student, die student is tevens eigenaar van dat appartement.
In tegenstelling tot oudste neemt deze student het met zijn gezondheid niet zo nauw.
Lees: samen met medestudenten wordt er geblowd en gezopen alsof het niets is, in het weekend maar ook doordeweeks.
Brownies worden gebakken met wiet, bier wordt gebrouwen met wiet en er wordt uiteraard gerookt met wiet.
Gezond eten voor deze studenten is er niet bij want legio fastfoodketens in de buurt, hoe gemakkelijk kan het zijn.
Ik ken oudste redelijk goed en ik weet dat hij voor zichzelf wel af en toe gezond eten kookt en fruit tot zich neemt. Regelmatig ontvang ik appjes met foto’s van gelukte recepten ;-)
Roken is not done in zijn ogen, dat zal hij niet doen. Af en toe een biertje drinken doet hij wel … ik hoop van harte dat hij onder invloed daarvan niet getriggerd wordt om tóch aan wiet te beginnen.
Aan de andere kant vind ik het fijn voor oudste dat hij nu min of meer het studentenleven meemaakt; het is lekker roerig in zijn leven.
Mijn enige zorg is dat hij doordeweeks zijn rust niet kan pakken omdat er dan ook gefeest wordt in het appartement.
Oudste appte onlangs dat andere bewoners in het appartementencomplex aan het klagen zijn geslagen, hopelijk wordt het doordeweeks feesten hierdoor aan banden gelegd.
Verder skypen we iedere week met hem op een vaste dag en tijdstip en zien dan dat hij lekker in zijn vel steekt.

Zo is jongste ook op stage. Doordeweeks bivakkeert hij op een vliegbasis in Nederland, voor zijn luchtvaarttechniekopleiding voor Defensie. In het weekend is hij thuis met een zak vol vuile was.
Op zaterdagen heeft hij een bijbaantje als koerier en daarnaast heeft hij een vriendinnetje naar wie ook de nodige aandacht gaat. Wie zegt dat de jeugd van tegenwoordig lui is, heeft het bij het verkeerde eind.

Manlief gaat nog steeds op onderzoek uit of de bouwactiviteiten in de ‘grote stad’ wel voldoen aan de regeltjes en veiligheidsvoorwaarden. Zijn takenpakket loopt iets terug vanwege de privatisering. Donderdag werkt hij lekker ontspannen thuis en de rest van de dagen kan hij op kantoor volmaken.

Ik werk nog steeds als receptionist/telefonist, al wordt mijn takenpakket steeds meer uitgebreid met taken van de balie Publiekzaken.
Best een leuke baan, hoewel ik merk dat burgers mondiger worden en steeds meer gaan klagen over futiliteiten. En da’s een minder leuk aspect. Ik ben namelijk niet de veroorzaker van hun klachten, maar ik moet het gemopper, gescheld en getier wél incasseren. De ene dag gaat dat beter dan de andere, ik ben tenslotte ook maar mens.

Verder zijn er de altijd aanwezig familieperikelen, zowel in ’s mans familie als in de mijne. Misschien ga ik jullie daar nog wel eens mee ‘vervelen’ ;-)

Jullie heb ik een tijdje niet gevolgd, ik hoop dat het met jullie ook goed gaat. Wel ben ik erachter dat ik niet de enige ben die wat minder blogt, anderen zijn zelfs helemaal gestopt.
Voor degenen die nog bloggen: binnenkort kom ik een kijkje nemen ;-) 

11 opmerkingen:

 1. Ach de zomertijd staat bij vele blogger de boel op een laag pitje. Ik ben een beetje gekke Gerritje en ga altijd doormet om de dag een logje zetten. maar er zijn er gelukkig meer want ik heb geen klagen over reacties.
  Maar het zal bij jou in huis dus toch wel rustigere zijn geworden met twee uitwonende kinderen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ah, leuk je weer te lezen. Dat je zoon zo tussen de wietjes zit, dat lijkt me een minder fijn idee... gelukkig is hij zelf oud en wijs genoeg, begrijp ik?!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Dat is leuk aan de winter. Even je blog weer oppoetsen :)
  Fijn dat je er weer bent!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Veel bloggers slaan de zomerperiode over. Te veel andere leuke dingen die je ook kan doen. Fijn dat het goed gaat met jullie en de kinderen!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi leuk dat je er weer bent.
  Ik was al bang dat je gestopt was met bloggen ;-)
  Maar ik ben zelf ook lang afwezig geweest hoor. In de zomer zijn er andere prioriteiten en daarna moest ik weer even op gang komen.
  Jullie zijn nu samen doordeweeks, lekker rustig maar in het weekend weer volle bak (oftewel volle wasmachine).
  Knap dat je oudste stand houdt tussen al dat alcoholgeweld, toch best lastig eigenlijk.

  Liefs Petr@

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat fijn om weer wat nieuws van je te horen en weten dat alles goed is
  Bloggen moet geen opgave worden maar gewoon een fijne bezigheid
  Groetjes

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Fijn om te horen dat het goed met je gaat! En bloggen moet in je leven passen, soms lukt het even niet om je hoofd daarvoor vrij te maken!

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik ken dat... op een laag pitje. Het was pittig hier bij ons en dan komt dat op de eerste plaats, de zorgen...... maar hé blij je weer te kunnen lezen

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Oeh dat lijkt me best wel n dingetje als ie ineens tussens de blowers woont. Maar zo te horen is ie daar wel tegen bestand. Fijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 10. he hallo daar zijn we weer ;-) hier ook veel minder online dan voorheen, maar de winter komt er weer aan.. lijkt me best lastig, je kind zo ver weg en dan zulke verhalen.. ik trek het al amper als ie me niet appt als ie op school is aangekomen, zoals vandaag!

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Kleine kinderen kleine zorgen, grote kinderen grote zorgen. Fijn dat het goed met je gaat......

  BeantwoordenVerwijderen